Skip to content

Dag van Fotonica – Day of Photonics 2016

Dag van FotonicaOpendag tijdens Dag van Fotonica 2016

Kom op vrijdag 21 Oktober van 15:00 ~ 17:00 tijdens de Dag van Fotonica naar onze open huis.
Het is gelijk een goed moment om onze nieuwe locatie te komen bekijken!

Tot de 21ste Oktober !

over Day of Photonics:
Het is een tweejaarlijks evenement gehouden om de 2 jaar dat “fotonica” in de richting van het publiek bevordert. Bedrijven, onderzoeksinstellingen en organisaties die betrokken zijn binnen deze branche reiken om hun gemeenschappen om het bewustzijn over wat fotonica en verhogen waarom het belangrijk is, en het bevorderen van de rol van hun organisatie in de fotonica ecosysteem en waardeketen.

Te Lintelo Systems is meer dan 30 jaar actief binnen de branch actief en is daardoor ook zeer gemotiveerd om dit internationale initiatief te ondersteunen.
Day of Photonics

Link: http://day-of-photonics.org/mc-events/te-lintelo-systems-bv/

Link: http://day-of-photonics.org/

 

Wat is fotonica volgens Wiki:

Fotonica of Opto-elektronica is een wetenschappelijke en technische discipline die zich bezighoudt met de wisselwerking tussen licht (fotonen) en elektronen (elektronica). Het gaat dus om elementen die elektrische stroom omzetten in licht (lichtbron) en elementen die licht omzetten in elektrische stroom (lichtdetector).

Onder de lichtbronnen vallen niet zozeer de klassieke gloeilamp en tl-fluorescentielamp, maar veeleer de led (licht emitterende diodes, kortweg lichtdiodes) en de [laser (licht)|lasers], vooral halfgeleiderlasers. Ook plasmascherm, CRT-kathodestraalbuis, tft (dunne filmtechniek)-schermen en lcd (vloeibare kristallen displays) vallen eronder. Bij de detectoren vallen er klassieke thermische sensoren en videcons onder, maar vooral CCD (ladingsgekoppelde devices) camera’s en de fotodiode.

Kenmerkend voor fotonica is de veelvuldige inzet van 3-5- en 2-6-halfgeleiders in plaats van het klassieke silicium (en germanium). Silicium en germanium zitten in groep 4 van het periodiek systeem der elementen. De fotonica gebruikt verbindingen als galliumarsenide GaAs en aluminiumgalliumarsenide AlGaAs. Dit zijn verbindingen van elementen uit groepen 3 en 5 van de tabel van Mendelejev (het periodiek systeem der elementen). Ook indiumtelluride InTe en zinksulfide ZnS vinden toepassingen. Dat zijn verbindingen van elementen uit de groepen 2 en 6 van de tabel van Mendeljev.

Praktische toepassingen van fotonica bevinden zich in heel veel sectoren. Zo zijn er beeldschermen voor computers, webcams, lasers om cd en dvd schijven te lezen en schrijven, leds voor aanduiding, halfgeleiderlasers of leds en diodes voor communicatie over optische vezels, camera’s voor bewaking, nachtzichttoestellen, optische systemen om wapens te richten, optische temperatuurmeting, infraroodkijker en dies meer. Ook zonnecel om de energie van zonnelicht om te zetten in elektriciteit vallen eronder.”

Link: https://nl.wikipedia.org/wiki/Fotonica

Back To Top
Open chat
Scan the code
Hello 👋
Can we help you?